Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Doen!

Hieronder vind je tips voor excursies, uitstapjes en andere leuke dingen om te doen. Waarbij de nadruk ligt op de rijke cultuur van Tokio.

15. Beleef sushi en sashimi

Een bord verse sashimi in Tokio.
Jeroen Elfferich

Sushi en sashimi zijn inmiddels ook in Nederland bekend. In Tokio kun je je hart ophalen. En bijvoorbeeld al sashimi als ontbijt nemen, mocht je dat willen. Sushi staat voor plakjes rauwe vis. Deze wordt gemengd of gewikkeld in of om een speciale sushi rijst, meestal is dat rijst met azijn. Sashimi is rauwe vis, die vaak erg dun gesneden. Maar daarmee ben je er niet. Er bestaan honderden varianten in de Japanse keuken. In veel Japanse restaurants zijn dit de meest populaire:
    * Hosomaki, extra dunne sushirolletjes
    * Futomaki, extra dikke sushirolletjes
    * Maki-sushi, sushi gewikkeld in zeewier
    * Charkin-sushi, sushi met dunne stukjes omelet.

Wie sushi of sashimi besteld krijgt daar meestal diverse bijgerechten bij geserveerd. Zoals de krachtige wasabi (mierikswortel), maar ook gember, radijs, rijstazijn, sojasaus en vaak andere sauzen. Let op, want er is ook sushi die niet van vis gemaakt is, maar bijvoorbeeld van rauwe kip. Waar een Westerse maag niet altijd van gediend is.Deel

Meer over deze droomplek

Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Ontdek de 21 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de beroemde mode-jongeren. Struin rond op de Tsukiji Fish Market en eet verse sushi of sashimi. En wuif naar de keizer.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.