Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Publiekstrekkers

Keizerlijk Paleis, Meiji Shrine, Sensoji Tempel, Zōjō-ji Tempel, Disneyland Tokyo, de beroemde Tsukiji Fish Market en diverse musea. De stad heeft veel te bieden.

12. Akihabara

In de winkeltjes in Akihabara kun je onder meer je mobiel 'pimpen'.
Mike Lee

De bijnaam van deze wijk in Tokio is 'Electric Town'. Wie in Akihabara rond loopt begrijpt snel waarom. Reclameborden van de vele winkels schreeuwen om aandacht, in allerlei kleuren, met neon en andere lichteffecten.  De naam heeft de wijk al vijftig jaar. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond hier een levendige handel in elektrische apparaten (alsook accessoires). Ook nu nog kun je hier de allerlaatste snufjes op het gebied van laptops, televisies, telefoons, e-readers en dergelijke vinden. Bijzonder zijn de veel 'game-shops'. In Japan floreert de game-industrie en Akihabara is het episch centrum. Naast de ook bij ons bekende spellen en spel-computers kom je hier de Japanse varianten tegen van stripboeken (Manga) en tekenfilms (Anime). En alle 'goodies' (en dat zijn er extreem veel) die er bij horen.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Ontdek de 21 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de beroemde mode-jongeren. Struin rond op de Tsukiji Fish Market en eet verse sushi of sashimi. En wuif naar de keizer.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.