Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Publiekstrekkers

Keizerlijk Paleis, Meiji Shrine, Sensoji Tempel, Zōjō-ji Tempel, Disneyland Tokyo, de beroemde Tsukiji Fish Market en diverse musea. De stad heeft veel te bieden.

13. Harajuku

Jonge Gothic-vrouwen in Harajuku.
Jacob Ehnmark

Harajuku is de afgelopen decennia uitgegroeid tot het modecentrum van Tokio. En eigenlijk van heel Japan. De hippe, modebewuste Japanse jongeren laten zich hier graag zien. Het is een cultuur op zich geworden. Sterker nog, diverse groepen hebben in deze wijk hun eigen 'hangplek'. De bekendste straat is Omotesandō, die de buurten Shinjuku en Shibuya verbindt. Hier vind je met tal van winkels en cafés, maar ook extreem luxe winkels. Mede daarom is de bijnaam van deze straat: Champs-Elysées van Tokio. Maar ook Takeshita is erg populair bij jongeren. Hier zijn de winkels kleiner en vaak niet in handen van grote ketens. Ook laten veel jongeren zich graag zien op de Jingubrug, een voetgangersbrug die de wijk Harajuku verbindt met het Meiji-schrijn.

Deel

Meer over deze droomplek

Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Tokio - Wereldstad van de Japanse cultuur

Ontdek de 21 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de beroemde mode-jongeren. Struin rond op de Tsukiji Fish Market en eet verse sushi of sashimi. En wuif naar de keizer.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.