Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Doen!

Natuurlijk moet je in Danum Valley het oerwoud in. Maar je kunt hier opvallend veel excursies maken. Hieronder een lijst met tips.

6. Eer de oorspronkelijke bewoners

Botten van mensen liggen boven op een rots.
Corno van den Berg

Op de Coffinwalk kom je de resten van de oorspronkelijke bewoners tegen. Botten en delen van een schedel, inclusief een deel van het gebit, liggen op een rots hoog boven het regenwoud. Het is een macaber gezicht, zeker ook omdat alleen bekend is dat een persoon is van zo'n dertig tot veertig jaar en dat hij waarschijnlijk een belangrijk persoon was, zo'n tweehonderd jaar geleden. Hij is begraven in een houten kist, inclusief zijn blaaspijp.

Wie iets hoger klimt komt bij een uitkijkpunt, waar je uitkijkt over Danum Valley. De gehele klim is niet moeilijk en in een klein uur te doen. Wees niet bang, zweten ga je toch wel. Onderweg kom je ook een afslag tegen naar de Jacuzzi Pool, waar je heerlijk verfrissend kunt zwemmen.Deel

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.