Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Doen!

Natuurlijk moet je in Danum Valley het oerwoud in. Maar je kunt hier opvallend veel excursies maken. Hieronder een lijst met tips.

1. Ontmoet de orang oetan

Een jonge orang oetan eet van vruchten in een boom.
Corno van den Berg

De orang oetan is de absolute trekpleister in Danum Valley. En het lijkt alsof deze mensaap het beseft. Orang oetans laten zich soms dagenlang niet zien, terwijl het ook gebeurt dat deze dieren zelf naar de beroemde Borneo Rainforest Lodge komen.

Om daar op hun gemak in een boom te gaan slapen, nadat ze eerst een nest hebben gemaakt. Terwijl de toeristen met verbazing toe kijken. Rond de lodge zijn diverse fruitbomen geplant voor de hongerige toeristen, maar ook de orang oetan lust deze graag. Vraag bij aankomst of er een mensaap in de buurt is en hou tijdens je bezoek je oren en ogen open. Als er hard geritsel is te horen, is de kans groot. De gidsen kennen de populariteit van het dier en laten het graag aan je zien.Deel

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.