Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Gaan!

Beste tijd
De droogste periode is van half maart tot eind oktober. Maar Danum Valley heet niet voor niets een regenwoud, het kan hier elke dag regenen. De buien zijn meestal kort, maar wel hevig. En je begrijpt meteen waarom alles zo groen is.

Let op!
Bloedzuigers horen bij Danum Valley, wie hier gaat wandelen (wat de belangrijkste activiteit is) komt deze irritante dieren tegen. Ze hangen vaak aan lage struiken, al zitten ze ook gewoon op de grond op je te wachten.

Je kunt in het park 'leechsocks' kopen, speciale sokken waar de tandjes van deze dieren niet doorheen kunnen. Maar ze kruipen omhoog, dus je moet ze nog steeds van je kleding halen. Wat soms lastig is, zeker als ze in je schoenen kruipen.


In Danum Valley kan het ongenadig warm zijn, terwijl de luchtvochtigheid hoog is. Je zweet al voordat je je beweegt. Neem dus luchtige kleding mee (met lange mouwen tegen de bloedzuigers en muggen) en stevige wandelschoenen. En zorg dat je altijd veel water bij je hebt.

Daarnaast is dit een regenwoud, waar het spotten van (grote) dieren niet eenvoudig is. Neem de tijd om te zien hoe dit regenwoud, of de longen van de aarde, functioneren. Daarvoor heb je minimaal drie nachten in het gebied nodig. Dan pas kun je deze plek waarderen.

Hoe kom ik er?
Danum Valley is niet eenvoudig te bereiken. Het ligt ongeveer 80 kilometers ten westen van Lahad Datu in Sabah.


Het is alleen bereikbaar per auto, waarbij een vierwiel aangedreven auto het meest handig is. De wegen er naar toe zijn tevens de wegen van de houtkapbedrijven, wat te zien is aan de grote trucks met boomstammen.

Lahad Datu heeft een klein vliegveld, vanwaar je naar onder meer Kota Kinabalu kunt vliegen. En dat een internationaal vliegveld heeft. Danum Valley is alleen bereikbaar via een zandweg die door houtkapbedrijven is aangelegd en wordt gebruikt.

De enige overnachtingsmogelijkheid biedt de Borneo Rainforest Lodge, een luxe accommodatie aan een rivieroever in Danum Valley. Deze is in ongeveer 2,5 uur met de auto te bereiken vanuit Lahad Datu, de lodge kan vervoer voor gasten organiseren.

Danum Valley op de kaart

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.