Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Mijn hoogtepunten

Een ontmoeting met een groot orang oetanmannetje op slechts twintig meter maakt grote indruk op me.

Vlak voordat de zon ondergaat maakt hij op zijn gemak een nest van bladeren. Om daarna languit naar die vreemde toerist te gaan kijken.

Tijdens diverse nachtsafari's in een truck laat een fraaie Bengaalse tijgerkat zich zien, een van de roofdieren in het gebied. Ook een zeldzaam Soendaspookdiertje, een grote kantjil en een jong sambarhert zijn op zoek naar voedsel.

De insecten hier zijn bizar, ik zie kevers met lange snuiten, vliegjes met verticale vleugels en een bidsprinkhaan die lijkt op de kleurrijke schors van een boom. En, je komt bijna nooit hetzelfde dieren twee keer tegen. Het toont de rijkdom van Danum Valley.

Tijdens de diverse wandelingen overdag kom je van alles tegen, naar eten zoekende kleinklauwotters, neushoornvogels en diverse slangen. Al is het wel lastig dieren te spotten in deze tientallen meters hoge groene muur.

Bovenop de berg liggen in de rotsen de overblijfselen van de oorspronkelijke bewoners. Al is het niet meer dan wat botten, tanden, een blaaspijp en een half vergane doodskist.

Na een wandeling neem ik een koele duik in de zogeheten Jacuzzi Pool, een watervalletje met een natuurlijk zwembad. Waarin vissen zachtjes aan mijn vermoeide voeten knabbelen.

Bij het invallen van de duisternis zie ik twee rode vliegende reuzeneekhoorns van boom naar boom springen. Eigenlijk is het meer vliegen, want ze landen in het bos achter de lodge en de rivier.

Tijdens een avondwandeling maak ik kennis met het rijke nachtleven van Danum. De gids laat wandelende takken, een gestreepte civetkat, slapende vogels en veel kikkers zien. Alles leeft.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.