Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Publiekstrekkers

De jungle herbergt talloze bijzondere dieren. Denk aan: Soendaspookdiertje, Borneose nevelpanter, Borneodwergolifant en talloze apen en vogels.

1. Borneose orang-oetan

engels: Bornean orangutan latijn: pongo pygmaeus
Een jonge orang oetan eet van vruchten in een boom.
Corno van den Berg

Veel mensen weten niet dat 'de' orang-oetan niet bestaat, maar dat het feitelijk twee verschillende soorten zijn. De Borneose orang-oetan leeft op Borneo (zowel het Maleisische als Indonesische deel), terwijl de Sumatraanse orang-oetan op het Indonesische eiland Sumatra leeft. Beiden soorten vechten om te overleven. Deze mensapen leven alleen en spenderen bijna al hun tijd hoog in de bomen. Hun menu bestaat voornamelijk uit vruchten. 's Nachts bouwen ze een nest van bladeren in een boom. Ongeveer 97% van hun DNA komt overeen met dat van ons. Hun naam heeft overigens niets met de oranje vacht te maken, maar betekent 'man van het bos' in het Maleisisch. Een deel van de volkeren op Borneo gelooft nog steeds dat orang-oetans hun voorvaderen zijn. Danum Valley is één van de beste plekken om ze in het wild te zien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.