Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Publiekstrekkers

De jungle herbergt talloze bijzondere dieren. Denk aan: Soendaspookdiertje, Borneose nevelpanter, Borneodwergolifant en talloze apen en vogels.

7. Soendaspookdiertje (of westelijk spookdiertje)

engels: western tarsier latijn: tarsius bancanus
Een Soendaspookdiertje van dichtbij.
Erwin Bolwidt

Het Soendaspookdiertje is dé hoofdprijs tijdens een nachtsafari in Danum Valley. Dit opmerkelijke nachtdier met zijn opvallend grote ogen is vernoemd naar de Soenda-eilanden, een immens gebied waartoe ook Borneo bijvoorbeeld wordt gerekend. Het Soendaspookdiertje komt zowel op Borneo als Sumatra voor. Het is één van de bijna tien soorten spookdiertjes in Azië. Ze bewegen zich op een bijzondere manier voort, springend van boom naar boom, waarbij ze zich vastklemmen aan de boomstam. Hun kop is extreem draaibaar en wordt vooral gebruikt om in het donker insecten als kevers, spinnen, sprinkhanen, motten en talloze andere snacks te vinden. Maar hij is ook in staat om met zijn supersnelle klauwen vleermuizen en vogels te pakken. Deze dieren worden slechts 16 centimeter groot, hun bijna kale staart is nog eens 20 cm lang. Of je ze te zien krijgt hangt af van geluk. De gidsen kennen het gedrag van de dieren, waardoor je een kans hebt als je op nachtsafari gaat.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.