Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Publiekstrekkers

De jungle herbergt talloze bijzondere dieren. Denk aan: Soendaspookdiertje, Borneose nevelpanter, Borneodwergolifant en talloze apen en vogels.

18. Tijgerbloedzuiger

engels: tigerleech latijn: haemadipsa picta
Een tijgerbloedzuiger wacht op een voorbij lopend mens of dier in Danum Valley.
Corno van den Berg

De tijgerbloedzuiger kom je hier vanzelf tegen. Dit bloeddorstige dier komt alleen op Borneo voor, dus het is wel een bijzondere diersoort. En eentje die je vanzelf ontmoet als je wandelend de jungle in gaat. En wandelen hoort bij Danum. Deze bloedzuigers hangen aan lagere struiken en 'voelen' je lichaamswarmte. Als je bijvoorbeeld je hand in de buurt houdt worden ze ineens actief. De beet voelt als een injectienaald en als je ze probeert te verwijderen blijft het wondje nog zo'n 45 minuten langzaam doorbloeden. Als je ze niet verwijdert laten ze zich, volgezogen en wel, vanzelf vallen. In de diverse dorpen alsook bij de lodges zijn speciale sokken te koop die je beschermen tegen deze parasieten. Dit is hard nodig, want ze bijten dwars de meeste gewone sokken. Ondanks de sokken moet je geregeld je kleding checken, of ze niet stiekem toch omhoog kruipen naar je buik, oksels of gezicht bijvoorbeeld.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.