Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Publiekstrekkers

De jungle herbergt talloze bijzondere dieren. Denk aan: Soendaspookdiertje, Borneose nevelpanter, Borneodwergolifant en talloze apen en vogels.

14. Watervaraan

engels: water monitor lizard latijn: varanus salvator
Een watervaraan bij het water.
Corno van den Berg

De watervaraan is een groot uitgevallen hagedis die in bijna heel Zuid-Azië voorkomt. Het mannetje van de watervaraan kan maximaal 3 meter lang worden. Daarmee is het één van de grootste hagedissoorten ter wereld. Het gemiddelde volwassen exemplaar is zo'n 1,5 meter lang, waarbij het mannetje meestal groter en zwaarder is dan het vrouwtje. De varaan is meestal donkerbruin tot zwart van kleur met gele plekken aan de onderkant. Deze gele plekken vervagen naarmate ze ouder worden. De watervaraan heeft een lange nek, met een grote spitse kop. De staart is afgeplat en ze hebben grote sterke poten, waarmee ze zich verbazingwekkend snel kunnen voortbewegen. Wanneer watervaranen in gevaar zijn, kunnen ze met hun sterke poten zelfs in een boom klimmen. In Danum Valley zie je ze vooral langs de rivieroevers lopen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Deel

Meer over deze droomplek

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Danum Valley - Hart van Borneo's regenwoud

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet een wilde orang oetan. Zoek spookdiertjes, luipaardkatten en nevelpanters tijdens een nachtsafari in de jungle van Borneo. En leer alles over de bedreigingen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.