Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Doen!

Natuurlijk moet je hier de 'showgrotten' verkennen. Maar in de jungle van Gunung Mulu is veel meer mogelijk. Een lijst vol ideeën.

16. Ga op nachtsafari

Tijdesn de nachtsafari kom je op zeker wandelende takken tegen. Dit is één van de vele soorten.
Goomeow

Gunung Mulu telt allang geen grote dieren meer, die zijn door de jacht bijna allemaal verdwenen. Wie hier 's avonds met een gids en zaklamp op pad gaat komt wel veel tegen. Met name kleinere dieren zoals kevers, wandelende takken, spinnen, rupsen en motten. Terwijl ook slangen en meer van dit soort weinig gewaardeerde dieren worden gespot.

Het is leuk om te zien wat hier allemaal leeft, al is deze excursie niet voor iedereen weggelegd. De parkwachters in het bezoekerscentrum bij de ingang van het park kunnen je goed informeren en je kunt er een plekje reserveren.

Het is ook mogelijk om zelf op pad te gaan. Wie na het kijken van het uitvliegen van de vleermuizen wacht tot het donker wordt, kan op zijn gemak het houten wandelpad naar de uitgang nemen en in een uurtje van alles tegen komen.Deel

Meer over deze droomplek

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie miljoenen vleermuizen uitvliegen. Ontmoet de oorspronkelijke jagers/verzamelaars van Borneo. Klauter naar de beroemde Pinnacles. Vind de grootste grotkamer ter wereld.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.