Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Gaan!

Beste tijd:
Gunung Mulu kan het gehele jaar worden bezocht, maar het kent bijvoorbeeld geen droog seizoen. De beste tijd is maart tot en met juli wat het klimaat betreft. Oftewel weinig regen, maar wel warm (tot boven de 30 graden).

Maar juli en ook augustus en september zijn de drukste maanden door veel Westerse toeristen. Ook heb je dan kans op rook van branden die bijvoorbeeld in andere gebieden woeden. Eind oktober en november zijn vaak droog, al heb je in de middag kans op een bui.

November, december en januari zijn vaak erg nat, net als april en mei.


Let op!
Een regenbui in Mulu kan heftig zijn. Wees goed voorbereid door altijd regenkleding bij je te hebben. In de grotten is een zaklamp essentieel.

Wie de gebaande paden in Mulu verlaat komt met zeker bloedzuigers tegen. Deze dieren zijn ongenadig en kruipen zelfs bij je veters je schoenen in. Ze zijn dol op toeristenbloed. Speciale 'leechsocks' beschermen je voeten en benen, maar de dieren kruipen verder omhoog. Check dus je kleding geregeld (of laat je checken).

Vermijd contact met de lage struiken, bloedzuigers zitten hier op te wachten totdat je voorbij komt lopen. Overigens is een beet niet schadelijk.


Wie denkt dat Gunung Mulu een exclusieve bestemming is kan bedrogen uit komen. Gunung Mulu is populair bij grote groepen toeristen die massaal komen in vliegen. Waardoor het bij de vier 'showgrotten' en het uitvliegen van de vleermuizen druk kan zijn. Wie de gebaande paden verlaat, voelt zich snel alleen.

Hoe kom ik er?
Gunung Mulu is alleen per boot en vliegtuig te bereiken, een weg er naar toe is er simpelweg niet. De makkelijkste manier is per vliegtuig, wat ook niet erg duur is. Mulu is dan ook eenvoudig te bereiken vanuit grotere steden als Kuching en Kota Kinabalu.

Verder lezen:

Gunung Mulu NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie miljoenen vleermuizen uitvliegen. Ontmoet de oorspronkelijke jagers/verzamelaars van Borneo. Klauter naar de beroemde Pinnacles. Vind de grootste grotkamer ter wereld.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.