Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Mijn hoogtepunten

Het uitzwermen van miljoenen vleermuizen is een machtig gezicht.

Miljoenen dieren vliegen boven mijn hoofd op zoek naar voedsel. Ze draaien als een spiraal rond om roofdieren als roofvogels te verwarren. Als de laatste de Deer Cave heeft verlaten en de meeste toeristen naar hun hotel zijn gegaan, wacht ik rustig tot het donker wordt. De 45 minuten durende wandeling terug naar de hoofdingang van het park verandert zo in een nachtsafari. Een slang, kikkers en veel insecten laten zich zien. Een mooie afsluiting van de dag.

De boottocht over de Melinau-rivier voert langs regenwoud en dorpen van het Penanvolk. De geschiedenis van deze voormalige koppensnellers is intrigerend. Al vraag ik me af of deze vroegere nomaden echt gelukkig zijn in een modernere maatschappij. Daarnaast is een bezoekje aan het dorp leuk, maar er zijn wel veel toeristen die hetzelfde doen.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie miljoenen vleermuizen uitvliegen. Ontmoet de oorspronkelijke jagers/verzamelaars van Borneo. Klauter naar de beroemde Pinnacles. Vind de grootste grotkamer ter wereld.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.