Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Publiekstrekkers

Clearweater Cave, Wind Cave, Deer Cave, Lang's Cave zijn 'showgrotten'. Maar Gunung Mulu heeft veel meer grotten. En de beroemde Pinnacles.

2. Lang's Cave

In de grotten kom je talloze vreemde vormen tegen, zoals hier in Lang's Cave.
Corno van den Berg

Lang’s Cave ligt naast de Deer Cave. Terwijl Deer Cave groot en pompeus is, is Lang Cave smal en bijna intiem te noemen. Het is de kleinste van de vier ‘showgrotten’, maar zeker ook interessant. De grootste attractie van deze grot zijn de vele kleurrijke kalksteenformaties die te zien zijn op de wanden van de grot. Lang’s Cave is beter dan de andere grotten uitgelicht, waardoor je hier goed kunt fotograferen. En op zoek kunt naar bijvoorbeeld zwaluwen en andere dieren. Let bij de ingang op de pootafdrukken van wilde zwijnen die in de bodem zijn afgezet. De naam is een eerbewijs aan de relatief onbekende meneer Lang, een man die de eerste Westerse onderzoekers in 1978 naar Mulu haalde. De Lang’s Cave wordt altijd in combinatie met de Deer Cave bezocht.

Deel

Meer over deze droomplek

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Gunung Mulu NP - Grotten, regenwoud en veel dieren

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie miljoenen vleermuizen uitvliegen. Ontmoet de oorspronkelijke jagers/verzamelaars van Borneo. Klauter naar de beroemde Pinnacles. Vind de grootste grotkamer ter wereld.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.