Chitwan NP - Dwalen tussen neushoorns en tijgers

Publiekstrekkers

Chitwan is beroemd vanwege zijn vele dieren. Hier een selectie van de meest bijzondere diersoorten die je kunt tegen komen.

2. Bengaalse tijger

engels: Bengal tiger latijn: panthera trigris tigris
Een tijger neemt een verkoelend bad.
Koshy

De Bengaalse tijger is één van de zes ondersoorten van de tijger. Op de Siberische ondersoort na, is dit de grootste. Maar, in Nepal zijn Bengaalse tijgers gezien die veel grote waren dan de Siberische katten. Maar omdat de Bengaalse tijgers over het algemeen kleiner zijn mag de Siberische zijn titel houden.

De tijger is heerser van het gebied; hij staat aan de top van de voedselketen. Maar al decennia staat hij onder zware druk. Was het eerst om zijn vel, tegenwoordig gaat het om zijn botten die een geneeskrachtige werking zouden hebben. De illegale handel bloeit, terwijl aan de andere kant natuurbeschermers alles in het werk stellen om het dier te behouden voor volgende generaties.

Door de grootte van het park en het hoge gras wordt de grootste kat ter wereld hier niet al te vaak gezien. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld parken als Bandhavgarh NP en Ranthambore NP in India. Deze zijn kleiner en hebben meer wegen, dus meer auto's en dus meer ogen die wat kunnen zien. Ze bieden hierdoor veel meer kans op een ontmoeting.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Deel

Meer over deze droomplek

Chitwan NP - Dwalen tussen neushoorns en tijgers

Chitwan NP - Dwalen tussen neushoorns en tijgers

Ontdek de 9 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met Indische neushoorns. Zoek tijgers. Bezoek het kleurrijke Tharu-volk. Maak een jeep- of olifantensafari.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.