Chitwan NP - Dwalen tussen neushoorns en tijgers

Publiekstrekkers

Chitwan is beroemd vanwege zijn vele dieren. Hier een selectie van de meest bijzondere diersoorten die je kunt tegen komen.

1. Indische neushoorn

engels: greater Indian rhinoceros latijn: rhinoceros unicornis
Een Indische neushoorn met jong in Chitwan.
David Orgel

De bedreigde Indische neushoorn of pantserneushoorn is één van de drie soorten neushoorns in Azië. Hij komt in Chitwan veel voor. Sterker nog, er is een overschot. Zo zijn er al neushoorns naar diverse parken in Noord-India gegaan om daar voor 'nieuw bloed' te zorgen. Het park herbergt een kwart van alle Indische neushoorns. Ooit leefden ze in het westen van Pakistan, over geheel Noord-India en het zuiden van Nepal. In Chitwan laten ze zich relatief makkelijk zien, waardoor het misschien wel de beste plek is om deze dieren te zien.

Deze neushoornsoort leeft in moerassige gebieden. Het dier kan 2.000 kilo wegen en is met zijn 180 cm schofthoogte bijna net zo groot als een Afrikaanse witte neushoorn. Het zijn solitaire dieren, ook al worden geregeld meerdere dieren in één gebied gezien. Ze kunnen slecht zien, maar hun oren en reukvermogen is scherp. Toeristen worden vaak laat opgemerkt en soms denkt het dier dat hij wordt aangevallen. Het dier reageert opvallend snel. Zeker als het een moeder met kind is. Auto's lopen dan ook weleens een forse deuk op.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Chitwan NP - Dwalen tussen neushoorns en tijgers

Chitwan NP - Dwalen tussen neushoorns en tijgers

Ontdek de 9 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met Indische neushoorns. Zoek tijgers. Bezoek het kleurrijke Tharu-volk. Maak een jeep- of olifantensafari.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.