Mount Everest - Extreem topje van de wereld

Gaan!

Beste tijd:
Het voorjaar (maart, april en mei) en najaar (half september en oktober) worden gezien als de beste tijd. De kans op goed weer is dan het grootst, al kan het weer in de bergen op elk moment omslaan.

De zomer (mei tot en met september) is hier opvallend koel en extreem nat vanwege de monsoon, wat veel wind en regen met zich mee brengt. De winter is droog (op sneeuw na) en extreem koud.

Let op!
Tibet is geregeld onderwerp van demonstraties. Met als gevolg dat de Chinese overheid het gebied hermetisch afsluit. Wat je plannen danig in de war kan gooien.


Hoogteziekte is hier een serieus probleem. De meeste toeristen die hier komen zijn al eerder op grote hoogtes geweest en weten of ze gevoelig voor hoogteziekte zijn.

Maar dan nog kan het ineens toeslaan. Wees altijd voorbereid op hoogteziekte en vertel anderen hoe je conditie is. Zeker als je ineens hoofdpijn krijgt of je misselijk begint te voelen.


Hoe kom ik er?
Vanuit Nederland is het mogelijk direct te vliegen op Kathmandu in Nepal. Van daaruit reizen veel toeristen (en klimmers) naar Namche Bazaar, dat ongeveer 241 kilometer ten noordoosten ligt. Dit is het vertrekpunt voor de trekking van meerdere dagen naar Everest Base Camp.

Vanuit Nederland is het een stuk lastiger (langere afstand per land en slechtere wegen) te reizen naar Tibet. De hoofdstad Lhasa is de eerste stop, dat onder meer vanuit Kathmandu, Peking of Cheng Du bereikbaar is. Van daaruit is het naar Tingri zo'n 750 kilometer… waarna de rit naar het Base Camp nog eens een dag kost…

Mount Everest op de kaart

Meer over deze droomplek

Mount Everest - Extreem topje van de wereld

Mount Everest - Extreem topje van de wereld

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Trek naar Everest Base Camp. Vlieg over Mount Everest. Ontdek de dieren van de Himalaya. En leer alles over de sherpa's.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.