Bangkok - Aziatische smeltkroes tussen oud en nieuw

Gaan!

Beste tijd:
De winter is feitelijk de beste tijd. Deze loopt van half oktober tot eind maart. Temperaturen zijn niet te hoog (gemiddeld tussen 25 en 30 graden) en is het meestal goed en droog weer. Dit is wel het hoogseizoen voor wat toeristen betreft, zeker rond de kerst en oud & nieuw.

De zomer begint in april, waarna de hitte aanhoudt tot en met juni. De stad zicht dan onder temperaturen die tegen de 40 graden kunnen lopen.

Het regenseizoen begint in juli en loopt door oktober. Het regent niet de gehele dag, maar de buien zijn vaak wel stevig. Het aantal toeristen is dan wel veel minder dan in de winter.


Let op!
De hitte kan hier hard toeslaan, zeker ook op het water. Wees dus voorbereid op de felle zon die hier bijna recht boven je staat.

Bangkok is berucht om zijn zakkenrollers. Zeker op plekken waar veel toeristen komen. Die soms in groepen opereren. De ene leidt je af, terwijl de ander tegen je aan loopt. En in een seconde je spullen pakt.

Op talloze plekken in Bangkok tiert de prostitutie welig. Je ziet hier geregeld oudere (blanke) mannen met Thaise kinderen gewoon op straat rond lopen. Hand in hand. Het is de afgelopen jaren wel minder geworden, maar het blijft een van de meest confronterende gezichten van Bangkok.


Bijna alles wat je hier koopt is nep. Of het nu kleding, horloges, tassen of wat dan ook is. En tegenwoordig let de douane streng op vluchten die onder meer vanuit Bangkok op Schiphol landen. Want er zijn strenge regels voor de koop van deze nepartikelen. Ook worden in Bangkok koraal, schildpaddenschilden en andere onderdelen van beschermde dieren verkocht. Koop ze niet om  stroperij tegen te gaan.

Hoe kom ik er?
Vanuit Nederland gaan dagelijks veel directe vluchten naar Bangkok. De vlucht duurt ongeveer 11 uur.

Bangkok op de kaart

Meer over deze droomplek

Bangkok - Aziatische smeltkroes tussen oud en nieuw

Bangkok - Aziatische smeltkroes tussen oud en nieuw

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal over de nachtmarkt. Reis per rijstboot naar de oude hoofdstad Ayutthaya. Of neem een traditionele Thaise massage.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.