Bangkok - Aziatische smeltkroes tussen oud en nieuw

Publiekstrekkers

Ondanks zijn korte geschiedenis heeft Bangkok veel cultuur te bieden. Zoals de vele tempels en het beroemde koninklijk Paleis. Maar er is meer te vinden.

10. Dusit Park

Een beeld van Dusit Park.
Matthijs Gall

Dit park laat een interessante mix van Azië en Europa zien. De reden was koning Rama V die als eerste vorst Europa bezocht. Hij wilde van Bangkok een nette, moderne stad maken met veel landschappelijke architectuur. In de ruimtelijk opgezette tuinen liggen nette lanen en imposante gebouwen. Waaronder:

  • Abhisek Dusit Troonzaal
    De architectuur laat duidelijk Moorse invloeden zien. De troonzaal werd oorspronkelijk gebruikt voor staatsgelegenheden, zoals het ontvangen van buitenlandse ambassadeurs. Tegenwoordig is het een museum waar Thaise voorwerpen uit talloze oude handwerkambachten. Denk aan zijde, manden en juwelen. Let op de voorwerpen waarin de gekleurde vleugels van de prachtkevers zijn verwerkt.
  • Vimanmek Paleis
    Dit is het grootste teakgebouw ter wereld, waarin overigens geen spijker is verwerkt. Hier krijg je een kijkje in het koninklijk leven, met name van koning Rama V aan het einde van de 19e eeuw. Het immense gebouw is lang vervallen gewest, maar werd in de jaren tachtig gerenoveerd. Het meubilair is authentiek, al zie je hier opvallend veel hoge Europese plafonds. Maar hier zie je bijvoorbeeld ook een van de eerste gloeilampen, de oudste Thaise typemachine en tal van andere bijzondere zaken.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Bangkok - Aziatische smeltkroes tussen oud en nieuw

Bangkok - Aziatische smeltkroes tussen oud en nieuw

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal over de nachtmarkt. Reis per rijstboot naar de oude hoofdstad Ayutthaya. Of neem een traditionele Thaise massage.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.