Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Achtergronden

James Bond was hier. En Leonardo di Caprio in The Beach. Terecht, want dit gebied is beroemd vanwege zijn idyllische stranden en rotspilaren.

De Phang Nga Bay loopt van Phuket in een hoefijzervorm tot het wereldberoemde eiland Ko Phi Phi. Dit deel van Thailand is beroemd vanwege zijn idyllische stranden. Maar nog meer vanwege de rotspilaren die loodrecht in het water staan. Als bakens uit een ver verleden.

Het is een bijzonder decor dat heel dicht bij het 'tropisch paradijs' komt. In deze baai zijn talloze films opgenomen, zoals de James Bondfilm 'The Man with the Golden Gun' uit 1974 met Roger Moore, maar ook The Beach (uit 2000) met Leonardo DiCaprio.

Wie Phang Nga bezoekt waant zich in een paradijs.

Goudgele stranden en azuurblauw water in een decor van rotsen die oprijzen uit het water. Voor veel Nederlanders is dit de belichaming van 'zon, zee en strand'. Deze strook eilanden in de Andamanse Zee liggen als broodkruimels gedrapeerd voor de Thaise kust. Een paradijs.

De rotspilaren zijn de zichtbare overblijfselen van de vroegere zeebodem die in een ver verleden omhoog kwam. Erosie hebben de rotsen gesculptuurd tot vreemde bouwsels die uit de zee torenen. De natuur heeft inmiddels op deze rotsen veroverd, op elke vrij centimeter groeien struiken en planten. Ondoordringbare mangroven worden afgewisseld met vaak kleine strandjes.

Per boot langs de baaitjes van Phang Nga.
Corno van den Berg
Op de meeste pekken is duiken en snorkelen een geliefde bezigheid. Het water is (meestal) extreem helder en telt talloze soorten vis. De Phang Nga-baai is opvallend ondiep. Op de meeste plekken is het water slechts tien tot vijftien meter diep. Daarom zie je hier boven water weinig zeeleven zoals dolfijnen en walvissen.

Behalve in het zuidoosten van de baai. Met wereldberoemde plekken als Ko Phi Phi, dat tot de beste duikplekken ter wereld behoort. Waar zelfs geregeld walvishaaien worden gespot. Het gebied is ideaal voor duiken en snorkelen, terwijl de gehele baai goed is om te wandelen, kajakken, rotsklimmen en meer. De Phang Nga-baai is erg populair bij toeristen over de gehele wereld. Wie hier eenmaal met zijn voeten in de zee staat begrijpt waarom.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Phang Nga-baai: een Droomplek.

De Phang Nga-baai (of Phang Nga Bay) is bekend van eilanden als Kho Phi Phi en James Bond-eiland. De kalksteenrotsen in de zee vormen een ideale plek om uit te rusten aan de goudgele stranden. Of juist op allerlei manieren actief te zijn.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Het kalkstenen rotslandschap met weelderige begroeiing
  2. Dit is het landschap van Hollywood-films: James Bond (Roger Moore) en The Beach (Leonardo DiCaprio)
  3. Naast zeer drukke eilanden zijn er nog talloze verlaten stranden te vinden. En dieren.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zwem, kano, snorkel of duik tussen het vreemde rotslandschap. Zoek verlaten strandjes. Ontdek beroemde plekken waar James Bond en Leonardo diCaprio liepen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.