Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Beschermd & Onderzoek

Lees hier alles over het Ao Phang Nga National Park en het Hadnopparattara-Koh Phi Phi National Park. En meer.

Ao Phang Nga National Park

De avond in Phnang Nga.
Corno van den Berg

Het Ao Phang Nga National Park omvat een deel van de Phang Nga-baai. Het werd in 1981 opgericht en is zo'n 400 km2 groot. Het omvat veertig eilanden en het omliggende water, waarvan het merendeel onbewoond is. Het omvat talloze kalksteenrotsen, maar het belangrijkste zijn de vele mangrovebossen, de grootste van Thailand.

Hadnopparattara-Koh Phi Phi National Park

Weinig mensen weten dat Ko Phi Phi tot een nationaal park behoort om het koraal in de zee te beschermen. Het Hadnopparattara-Koh Phi Phi National Park omvat de beroemde eilanden Ko Phi Phi Leh (6,6 vierkante kilometer groot) en Ko Phi Phi Don (28 vierkante km: 8 km lang en 3,5 kilometer breed).

Ook kleinere omliggende eilandjes als Bida Nok, Bida Noi en Bamboo Island (ook bekend als Ko Mai Phai) horen er bij. De Thaise regels voor het park zijn streng, maar dit geldt niet voor het aantal bezoekers. Het is daarom wat raar dat je op een strand kunt met letterlijk honderden anderen in een nationaal park.

Tsunami 2004

Talloze eilanden werden vernield door de tsunami van december 2004. En tienduizenden mensen kwamen om. Onder meer alle gebouwen op de eilanden van Ko Phi Phi werden totaal vernield. Maar ook op andere plaatsen sloeg de vloedgolf genadeloos toe.

De natuur heeft zich inmiddels (zo goed als) hersteld en ook veel gebouwen zijn herbouwd. Opmerkelijk is wel dat er geen maatregelen zijn genomen om het te voorkomen. De meeste huizen liggen nog steeds net boven zeeniveau.

Erosie door boten

James Bond-eiland is nog steeds indrukwekkend.
Corno van den Berg

Om verdere erosie te voorkomen is het op diverse plekken verboden voor toeristenboten om te varen. Daar wordt alleen het lokale verkeer getolereerd. Onder meer bij het beroemde James Bond-eiland. De golfslag van de boten zou de erosie van de rotspilaren verder aantasten. En uiteindelijk tot hun ondergang leidden.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Phang Nga-baai: een Droomplek.

De Phang Nga-baai (of Phang Nga Bay) is bekend van eilanden als Kho Phi Phi en James Bond-eiland. De kalksteenrotsen in de zee vormen een ideale plek om uit te rusten aan de goudgele stranden. Of juist op allerlei manieren actief te zijn.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Het kalkstenen rotslandschap met weelderige begroeiing
  2. Dit is het landschap van Hollywood-films: James Bond (Roger Moore) en The Beach (Leonardo DiCaprio)
  3. Naast zeer drukke eilanden zijn er nog talloze verlaten stranden te vinden. En dieren.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zwem, kano, snorkel of duik tussen het vreemde rotslandschap. Zoek verlaten strandjes. Ontdek beroemde plekken waar James Bond en Leonardo diCaprio liepen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.