Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Gaan!

Beste tijd:
Oktober en november is het regenseizoen. Dit betekent dat de zonsopgang en zonsondergang er vaak bij in schieten. Er is tevens kans op een heftige regenbui, al houden die meestal niet langer dan een uur aan. Het is dan wel lastiger om bijvoorbeeld te snorkelen, al zijn er rustige baaitjes. Ook is de kans aanwezig dat sommige winkels en hotels dicht zijn. Tot slot bieden diverse excursieaanbieders in dit seizoen geen activiteiten aan. Maar het betekent wel veelal wolken die het landschap extra dramatisch maken. En opvallend weinig toeristen.

Het hoogseizoen in Phang Nga loopt van eind november tot februari. Het weer is dan ideaal (veel strak blauwe hemels), ideaal voor bijvoorbeeld een snorkeltocht of zonnen op het strand. Hou er wel rekening mee dat het dan extreem druk is met toeristen.

Zeker op populaire plekken als Ko Phi Phi en de omgeving van James Bond-eiland. Maar ook op 'verlaten' strandjes ben je dan waarschijnlijk niet alleen.


Let op!
Bij de populaire trekpleisters als James Bond-eiland en Kho Phi Phi wordt het elke dag rond tien uur erg druk.Je struikelt dan letterlijk over de toeristen. Ga heel vroeg op de dag of in de namiddag op pad om de grote toeristenstroom te vermijden.

In juli en augustus kan de temperatuur hier stijgen tot 45 graden, let wel zonder een zuchtje wind.

Natuurorganisaties wijzen er op dat het voeren van de Java-apen, zoals hier veel gebeurt, hun natuurlijk gedrag zwaar beïnvloed. Op diverse plaatsen kun je met gibbons  op de foto. Dit zijn meestal in het wild gevangen dieren. Als je dus op de foto gaat hou je dit soort praktijken in stand.

Op talloze plekken kun je souvenirs kopen van koraal, maar ook bijvoorbeeld schelpen en schilden van schildpadden.


Deze zijn niet alleen illegaal in Nederland, maar je houdt hiermee wel de stroperij in stand. Denk dus na voordat je wat koopt.

Op het water lijkt de wind voor afkoeling te zorgen, maar in feite verbrand je levend. Smeer je hier altijd goed in, zelfs als je gaat snorkelen. Hou er wel rekening mee dat je zonnebrand koopt die niet schadelijk is voor de vissen en het koraal.

Hoe kom ik er?
De baai van Phang Nga is eenvoudig te bereiken via het eiland Phuket in het westen en Krabi  in het oosten. Beiden hebben een luchthaven met een directe verbinding naar Bangkok. De stad Phang Nga in het noorden is vooral goed voor het nationaal park en James Bond-eiland bijvoorbeeld. Het vervoer gebeurt hier vooral per boot, je steekt de baai over in ongeveer twee uur varen.

Phang Nga-baai op de kaart

Meer over deze droomplek

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zwem, kano, snorkel of duik tussen het vreemde rotslandschap. Zoek verlaten strandjes. Ontdek beroemde plekken waar James Bond en Leonardo diCaprio liepen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.