Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Mijn hoogtepunten

Een kanotocht door het nationale park is de ideale manier om het gebied te verkennen.

Ik ga vroeg op pad om de vele andere toeristen voor te zijn. Rustig dobberend wring ik me door smalle doorgangen om bij een soort binnenzeetje uit te komen. Ik sta allen met mijn gids. Ik begrijp waarom dit tot de mooiste plekken ter wereld wordt gerekend.

Een dagje snorkelen bij Ko Phi Phi levert een inktvis op, die voor mijn ogen diverse keren van kleur verandert. Maar ook zeekatten, barracuda's en 'Nemo' zie ik. Het water is extreem helder en warm.

Bij toeval stuit ik op een trouwerij aan het strand. Met een ondergaande zon en de kalksteenrotsen als getuigen. Dus dit is nou een trouwerij zoals het hoort. Ik ga even zitten en zie hoe het bruidspaar elkaar het ja-woord geeft. Mooi.

Een vroege ochtendwandeling langs het strand op Railay is een warme mix van zacht zonlicht, luidruchtige neushoornvogels en het dagelijkse leven dat op gang komt.

De zonsondergang levert niet het verwachte vuurwerk aan kleuren op, maar de rust overvalt me toch. Het uitzicht is bijna steriel door de combinatie van een golvenloze zee en de statige pilaren. Maar het decor komt tot leven als de laatste zonnestralen de wolken eindelijk kleuren.

Het is eigenlijk te druk bij James Bond-eiland, vind ik. Om de drukte te vermijden zoek in het bosje langs het pad een plek voor een foto. In een gat in het bladerdek kan ik een foto maken van dit wereldberoemde monument die ik nog nooit hebt gezien. Toch nog een tevreden gevoel.

Slechts enkele tientallen meters achter de stranden en mangroven ontdek ik rijstvelden en kleine vissersdorpjes. En geen toeristen.

Het strand bij Ko Phi Phi is overvol. Het is twaalf uur in de middag en bloedheet. En eerlijk is eerlijk, de film The Beach heb ik niet gezien. Ik blijf maar niet te lang. De omgeving van het eiland is wel bijzonder fraai. En stukken rustiger. Hoe anders is het op een resort met eigen strand. Het is één van de vele verlaten strandjes hier. En dat moet je beleven om de drukkere te kunnen relativeren.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Phang Nga-baai: een Droomplek.

De Phang Nga-baai (of Phang Nga Bay) is bekend van eilanden als Kho Phi Phi en James Bond-eiland. De kalksteenrotsen in de zee vormen een ideale plek om uit te rusten aan de goudgele stranden. Of juist op allerlei manieren actief te zijn.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Het kalkstenen rotslandschap met weelderige begroeiing
  2. Dit is het landschap van Hollywood-films: James Bond (Roger Moore) en The Beach (Leonardo DiCaprio)
  3. Naast zeer drukke eilanden zijn er nog talloze verlaten stranden te vinden. En dieren.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Phang Nga-baai - Idyllische kalksteenrotsen in azuurblauwe zee

Ontdek de 22 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zwem, kano, snorkel of duik tussen het vreemde rotslandschap. Zoek verlaten strandjes. Ontdek beroemde plekken waar James Bond en Leonardo diCaprio liepen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.