Vallei van Viñales - Mogotes, grotten en tabak

Beschermd & Onderzoek

Hieronder vind je informatie over de onbekende Guanahatabey indianen, die hier als eerste woonden. Ook is hier te lezen hoe dit  gebied de status van Werelderfgoed kreeg.

Guanahatabey indianen

De Guanahatabey hebben lang in de kalkstenen grotten gewoond. Wetenschappers hebben diverse overblijfselen van deze eerste bewoners terug gevonden in het gebied, die gedateerd werden tot duizenden jaren voor de jaartelling. Uit de overblijfselen blijkt dat het jagers en verzamelaars waren die geregeld het gebied door trokken. De indianenstam heeft, net als de latere bewoners de Taino, inmiddels geen nazaten meer voor zover bekend.

Werelderfgoed

Een cowboy voor enkele mogotes in Viñales.
Corno van den Berg

In 1978 verklaarde de Cubaanse overheid Vallei van Viñales tot een nationaal monument. De vallei staat sinds 1999 op de lijst van Werelderfgoederen van de Unesco. De belangrijkste reden is de culturele diversiteit die het uitstraalt, alswel de authentieke status die het heeft in de Cariben. Opmerkelijk genoeg valt de natuurlijke rijkdom niet onder het Werelderfgoed, ook al kent de Unesco ook gemengde Werelderfgoederen. Maar met het in stand houden van de cultuur in het gebied, profiteert ook de natuur er van. En door de titel komen steeds meer mensen te weten over deze bijzondere plek in Cuba.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Vallei van Viñales - Mogotes, grotten en tabak

Vallei van Viñales - Mogotes, grotten en tabak

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal langs mogotes. Verken tientallen grotten. Zie hoe de beste sigaar wordt gemaakt. En voel het verleden levend worden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.