Vallei van Viñales - Mogotes, grotten en tabak

Mijn hoogtepunten

Een paardrijtocht door het dal in de vroege ochtend.

Eerst door de bossen naar beneden, rustig langs diverse mogotes, langs arbeiders met paard en wagen en het schijnsel van de opkomende zon.

Het uitzicht vanaf een heuvel over de vallei is fraai. Zeker als de zon langzaam onder gaat en alles rood van kleur wordt.

Ik spot een Cubaanse trogon bij de ingang van een mogote. Naarmate ik dichterbij kom gaat hij harder zingen. Dit is de nationale vogel van Cuba. En ik begrijp waarom, als ik de kleuren zie.

Hugo, een ervaren sigarenmaker, laat zien hoe je onder het genot van een kopje echte Cubaanse koffie in enkele bewegingen de beste sigaren ter wereld maakt. Die hij vervolgens zelf oprookt. Hij knikt instemmend, tevreden als hij is over de smaak.

Op talloze plaatsen spelen bandjes hun vingers blauw. In een kroeg, in een restaurant, zelfs op straat. De vrolijke Cubaanse noten horen bij de relaxte sfeer, het zonnetje en de omgeving. 

De boottocht in Cueva del Indio: kort, maar indrukwekkend. En fraai als je door de rotsen ineens weer buiten bent tussen de bomen.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Vallei van Viñales - Mogotes, grotten en tabak

Vallei van Viñales - Mogotes, grotten en tabak

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dwaal langs mogotes. Verken tientallen grotten. Zie hoe de beste sigaar wordt gemaakt. En voel het verleden levend worden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.