Bonaire - Cariben in optima forma

Gaan!

Beste tijd:
De helderheid van het water is hier het gehele jaar goed. De reden hiervoor is simpel, als een regenbui het eiland bereikt wordt het direct naar zee geloodst, dus zonder vervuiling door bijvoorbeeld zand of stenen.

Wie de voortplanting van het koraal wil zien, moet in september of oktober gaan. Het hangt af van de volle maan, dus check vooraf wat de beste week is om te gaan. Hou wel rekening met een grotere drukte aan toeristen.

Wat watertemperatuur betreft is januari tot oktober de beste tijd. Daarna kunnen orkanen voor problemen zorgen, zowel op land als voor duikers.


Snorkelen gaat het best als de zon schijnt, waardoor het zicht optimaal is.

Let op!
Het kan hier overdag behoorlijk warm worden als de zon brandt. Als je gaat snorkelen kan je rug snel verbranden. Trek daarom een T-shirt aan.

Koop geen producten die gemaakt zijn van koraal, schelpen of andere dieren. Ze worden illegaal vergaard, waardoor het direct de populatie van talloze soorten beïnvloed. Daarnaast is de kans aanwezig dat je het op Schiphol alsnog aan de douane moet overhandigen.


Koraal is erg broos en breekt snel. Kijk daarom extra uit met je handen en voeten, zodat ze deze dieren niet raken. Overigens kan koraal ook extreem scherp zijn, waardoor je je snel snijdt.

Hoe kom ik er?
Bonaire wordt vanuit Nederland direct aangevlogen. In het hoogseizoen gaan er meerdere vluchten per dag.

Het is ook mogelijk via een cruise hier te komen, waarbij je meerdere Caribische eilanden aan doet.

Verder lezen:

Bonaire op de kaart

Meer over deze droomplek

Bonaire - Cariben in optima forma

Bonaire - Cariben in optima forma

Ontdek de 26 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de ruige kant van het eiland. Beleef de geboorte van koraal. Trouw op een verlaten strand. En duik in het slavenverleden.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.