Sint Maarten - Caribische mix van Nederland en Frankrijk

Mijn hoogtepunten

Een 'sunsetsail' laat zien waarom dit eiland geliefd is bij stelletjes en vooral bij 'honeymooners'.

De restanten van Fort Amsterdam. Er is weinig van over, maar het verhaal erachter geeft een idee van hoe de Nederlanders keken naar het land en de mensen. En onder meer slavernij naar het eiland brachten.

Ik ontmoet ThatYodaGuy, oftewel Nick Maley. In zijn atelier in Philipsburg is hij een groot museum aan het inrichten over zijn wereldberoemde creatie: Yoda uit de Star Wars-films. Vol liefde praat hij over de periode in Hollywood. Ondertussen schildert hij een strand van Sint Maarten, zijn huidige hobby.

Een kajaktocht voert langs ellenlange gele stranden en groene mangroven. Maar vooral ook langs huizen, hotels en restaurants. Het toont aan dat Sint Maarten kiest voor het toerisme en minder voor natuur.

Ziplinen door het bos in het hart van Sint Maarten. Het is er warm, groen en overal hoor ik vogels. En ik hoor mezelf door het bos suizen aan een kabel.

Een uurtje snorkelen levert ontmoetingen met talloze papegaaivissen op, maar ook doktersvissen, zeenaalden en veel andere vissen waarvan ik de naam niet ken. Het water is heerlijk warm, al koel je er niet echt van af bij dertig graden.

Ik doe mee aan een heuse zeilwedstrijd. Het is afwisselend hard werken en tot rust komen met een biertje. Het verlies moet ik ook weg drinken.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Sint Maarten - Caribische mix van Nederland en Frankrijk

Sint Maarten - Caribische mix van Nederland en Frankrijk

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Verken het warme water van Sint Maarten: zwemmend, snorkelend, kajakkend of duikend. Hang aan een touw in de weelderige bossen en eet verse vis.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.