Sint Maarten - Caribische mix van Nederland en Frankrijk

Publiekstrekkers

Het eiland biedt talloze een heuse 'berg', Pic Paradis, van 424 meter. Daarnaast zijn er kleurrijke dorpen als Philipsburg en Marigot en diverse Nederlandse forten.

5. Fort Amsterdam

Eén van de kanonnen bij Fort Amsterdam.
Corno van den Berg

Fort Amsterdam is het eerste wapenfeit van de Nederlanders op Sint Maarten. Zij arriveerden hier in 1631 en bouwden direct dit fort tussen het huidige Great Bay en Little Bay. Jammer genoeg is van het oude fort weinig meer over, op een enkele muur na. Wel zijn de contouren van de vreemde vorm van het fort nog te zien. Op de heuvel staan nog enkele kanonnen en restanten van muren. Bijzonder is de ijzeren kanonhouder, die werd gebruikt bij gebrek aan goed hout. Op de heuvel zijn ook de overblijfselen van een ondergrondse wateropvang te zien. Daarnaast staat er een gerestaureerd hospitaal, dat stamt uit 1882. Vanaf de heuvel heb je uitzicht op de haven van Sint Maarten waar geregeld immense cruiseschepen liggen.

Deel

Meer over deze droomplek

Sint Maarten - Caribische mix van Nederland en Frankrijk

Sint Maarten - Caribische mix van Nederland en Frankrijk

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Verken het warme water van Sint Maarten: zwemmend, snorkelend, kajakkend of duikend. Hang aan een touw in de weelderige bossen en eet verse vis.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.