Central Balkan NP - Onbekende, ongerepte wildernis

Publiekstrekkers

In deze wildernis leven opvallend veel wilde dieren. Zoals de wolf, bruine beer, gems en alle Europese soorten gieren: aasgier, lammergier, monniksgier en vale gier.

13. Das

engels: badger latijn: meles meles
Dassen zijn nieuwsgierige dieren en komen soms bij mensen kijken.
Andreas-photography

De das is ook een bij ons voorkomend zoogdier. Deze dieren zijn eenvoudig te herkennen aan hun vacht. De bovenzijde van hun vacht is grijs, maar de onderzijde en poten zijn zwart. Daarentegen zijn de kop, de haren op de oren en de staartpunt wit. Over beide zijden van de kop lopen twee brede evenwijdige strepen. Dassen slapen in een burcht, wat vaak een hol is met meerdere uitgangen. De dieren kunnen 80 centimeter lang worden (kop tot staart) en een volwassen mannetje kan bijna 20 kilo wegen. Op het menu staan regenwormen (hun favoriete maal), maar ook bessen, vruchten, granen en zelfs gras. Als ze de kans krijgen pakken ze ook slakken en allerlei insecten. Dassen hebben een territorium, wat ze fel verdedingen  tegen soortgenoten. Daar hun nachtelijk leven worden deze dieren niet al te vaak gezien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Central Balkan NP - Onbekende, ongerepte wildernis

Central Balkan NP - Onbekende, ongerepte wildernis

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel naar het Paradijs. Zoek wilde dieren als beer en wolf. Overnacht in een berghut. En ontdek het festival van de Roos.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.