Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

15. Gedächtniskirche (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche)

De ruïne van de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche en moderne architectuur.
Vlasta Juricek

De Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche is een beroemde kerk in Berlijn, die in de Tweede Wereldoorlog door een bombardement zwaar werd beschadigd. De oorspronkelijke kerk werd tussen 1891 en 1895 gebouwd. Het ontwerp kwam van architect Franz Schwechten, de opdracht kwam van keizer Wilhelm II. De kerk moest een herinnering zijn aan diens grootvader keizer Wilhelm I. Schwechten tekende een kerk in neo-romaanse stijl, waarbij de Romaanse stijl als basis diende. Na de oorlog kreeg architect Egon Eiermann in maart 1957 de opdracht de ruïnes te herbouwen. Hij wilde de restanten volledig afbreken, maar dit stuitte op veel verzet. Als compromis werd de ruïne hersteld en tot monument verklaard. Daarnaast werd een achthoekige nieuwe kerkzaal gebouwd, net als een zeer opvallende achthoekige nieuwe klokkentoren. De kerkzaal heeft in de acht muren circa 20.000 ramen van gebrandschilderd glas. De opvallende kerk is tegenwoordig een symbool voor de vrede. Hij staat aan de Breitscheidplatz in het stadsdeel Charlottenburg.

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.