Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

11. Gendarmenmarkt

De Gendarmenmarkt in Berlijn.
Gertrud K.

De Gendarmenmarkt is een bijzonder plein in Berlijn. Het plein wordt gekenmerkt door het Konzerthaus en de Französischer Dom en Deutscher Dom, twee bijna identieke kerken die aan weerszijden van het plein staan. Het was van oorsprong een marktplein, dat aan het einde van de zeventiende eeuw ontstond. De Französischer Dom staat aan de rechterzijde van het Konzerthaus en is tussen 1701 en 1705 gebouwd voor de Hugenoten die Frankrijk waren ontvlucht. De Deutscher Dom werd enkele jaren later, in 1708, gebouwd voor de protestanten. Tussen 1818 en 1821 liet de Berlijnse architect Karl Friedrich Schinkel het inmiddels vermaarde Konzerthaus Berlin uit de grond verrijzen. Midden op het plein staat een monument voor de Duitse toneelschrijver, filosoof en dichter Friedrich Schiller. Het plein is vernoemd naar de kazerne en wachtpost  van het Regiment Gens d'Armes dat hier vroeger stond. Vanaf 1950 heette het plein Platz der Akademie, maar na de hereniging van Berlijn kreeg het plein zijn oorspronkelijke naam terug.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.