Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

23. Großer Tiergarten

Een bezoeker neemt een foto van een neushoorn in de Berlin Zoo.
Lukas Vermeer

Het Großer Tiergarten park met daarin het beroemde Zoo Berlin. Het Großer Tiergarten is verreweg het grootste park van Berlijn. Van oorsprong is het een jachtgebied, al begon het in 1527 ergens anders. Maar door de aankoop van meer en meer grond werd het jachtgebied voor de Brandenburgse keurvorsten steeds groter. In het immense gebied werd wild uitgezet, terwijl hekken er voor zorgden dat de dieren  konden ontsnappen. Toen Berlijn groeide bleef alleen dit deel nog over als park. Met 210 hectare is het bijvoorbeeld bijna dubbel zo groot als Hyde Park in Londen. Central Park in New York is de helft groter dan Großer Tiergarten. De dierentuin in het park is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest vanwege ijsbeerjong Knut, die op 19 maart 2011 overleed.

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.