Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

14. Kurfürstendamm

De Kurfürstendamm in Berlijn.
Alessio Albano

De Kurfürstendamm is de grootste en bekendste winkelboulevard in Berlijn. De straat is 53 meter breed en kent gescheiden rijbanen. De groenstrook in het midden was de plek waar vroeger stoomtrams over heen reden. Hij stamt uit de 16e eeuw, hij verbond het stadsslot van Berlijn en het Jachtslot van de keurvorst (in het Duits: Kurfürst) dat in het verderop gelegen Grünewald stond. Keurvorsten kozen eeuwenlang de nieuwe koning van Duitsland. In het begin stelde de weg weinig voor. De huidige brede boulevard was een idee van kanselier Otto von Bismarck. Hij wilde in de 19de eeuw dat Berlijn een straat kreeg met de allure van de Champs Elysées in Parijs. Waarbij hij ook vond dat de straat eleganter moest worden dan de historische straat Unter den Linden.

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.