Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

3. Pergamonmuseum

Een detail van het het wereldberoemde Pergamonmuseum.
Lukas Vermeer

Het Pergamonmuseum is een van de meest bekende en belangrijkste musea van Berlijn. Ook al is het een controversiële. In 1871 besloot de Duitse Carl Humann een rijk versierd altaar uit het Turkse plaatsje Pergamon naar Duitsland te halen. In 1910 werd het altaar door van Alfred Messel en Ludwig Hoffman gerestaureerd, een klus die 20 jaar duurde. Het wereldberoemde altaar is gebouwd voor Athene en Zeus en dateert uit ca. 180 v.Chr. Op het altaar is een strijd tussen reuzen te zien. Deze reuzen hadden een vreselijk aangezicht, lange verwarde haren en in plaats van voeten hadden zij geschubde drakenstaarten. Het Pergamonaltaar staat symbool voor orde en chaos, waarbij de orde (en het recht) zegeviert over chaos en barbarij. Het museum ligt op het Museumsinsel vlakbij Unter den Linden.

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.