Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

20. Potsdamer Platz

De Potzdamer Platz kent veel moderne gebouwen.
cristiano corsini

Potsdamer Platz is een één van de meest bekende uitgaanspleinen van Berlijn. Het plein is genoemd naar de nabijgelegen stad Potsdam. Het ligt in het centrum en was altijd vol bedrijvigheid, maar na de Tweede Wereldoorlog was het een grote puinhoop. In 1961 kreeg het wereldwijde aandacht, toen de Berlijnse Muur dwars over het plein werd aangelegd. Met de beroemde Lenné-Dreieck. Dit driehoekig stuk land tussen de Ebertstrasse, de Lennéstrasse en de Bellevuestrasse behoorde tot Oost-Berlijn, maar werd door de Muur van het oostelijk deel afgesloten. Omdat de bouwers de Muur de kortst mogelijke route (via de Ebertstrasse) lieten volgen van de Potsdamer Platz naar de Brandenburger Tor. Waardoor dit gebied tot 1989 was afgesloten. Nadat de Muur was gevallen ontstond op en rond de Potsdamer Platz de grootste bouwput van Europa. Tegenwoordig staat het plein vooral bekend om zijn vele theaters, filmhuizen en bioscopen.

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.