Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

25. Sachsenhausen

Het toegangshek van Sachsenhausen.
wokka

Sachsenhausen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een extreem berucht concentratiekamp van de Duitsers. Het voormalige kamp ligt ongeveer 40 kilometer van Berlijn. Het kamp, de barakken en andere vertrekken werden door gevangen in 1936 gebouwd. Het kamp ligt in voormalige wijk Sandhausen, die, net als het kamp zelf, tegenwoorddig Sachsenhausen, heet. Volgens schattingen hebben in Sachsenhausen van 1939 tot 1945 ongeveer 200.000 mensen gevangen gezeten Volgens de 'officiële' cijfers zijn er zo'n 30.000 tot 35.000 mensen omgekomen in dit kamp. hoeveel Nederlanders hierbij waren is onbekend, wel werden hier in mei 1942 88 Nederlanders doodgeschoten. Na de bevrijding werd bekend dat Sachsenhausen tevens het hoofdkwartier was van de 'operatie Bernhard'. Hier werd op grote schaal vals geld gedrukt, volgens schattingen voor meer dan 100 miljoen aan Engelse ponden. Het kamp bleef na de oorlog open. Tot 1950 werden door het Russische leger hier tegenstanders van het Russische regime vastgehouden. Tegenwoordig is het kamp een museum. Het is eenvoudig met de S-Bahn naar Oranienburg te bereiken.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.