Berlijn - Hip openluchtmuseum

Publiekstrekkers

Berlijn herbergt talloze monumenten. Zoals de Rijksdag, Berliner Dom, Brandenburger Tor en Gedächtniskirche. En beroemde musea die het bekijken waard zijn.

10. Staatsoper

Een optreden in het Staatsoper.
Geir Arne Brevik

De Staatsoper, die officieel Staatsoper Unter den Linden heet, behoort tot de mooiste gebouwen van Berlijn. Dit operahuis werd van 1741 tot en met 1743 gebouwd. De stijl is klassiek Pruisisch met diverse invloeden van de klassiek Engelse stijl. Het gebouw is bijna verwoest geweest na een brand, maar in zijn geheel gerestaureerd. Het was bij zijn bouw de grootste van Europa en het is nog steeds één van de grootste ter wereld. Het kent een woelig verleden. Honderd jaar na de voltooiing werd het bijna volledig vernield, in de jaren er op werd het talrijke keren gerenoveerd. Maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door de vele bombardementen volledig met de grond gelijk gemaakt. Het originele ontwerp werd als leidraad gebruikt tijdens de heropbouw van 1952 tot 1955. Door een grootschalige restauratie van 1983 tot 1986 kreeg het zijn glans terug. De Staatsoper ligt aan Unter den Linden.

Deel

Meer over deze droomplek

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Berlijn - Hip openluchtmuseum

Ontdek de 27 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Dineer op het dak van de Rijksdag. Zwem in het Badeschiff. Kijk Nefertiti in de ogen. Of rij in een Trabant door de stad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.