Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Doen!

De Jurassic Coast is een ideaal gebied om zelf te ontdekken. Hierbij tips om de bezienswaardigheden en hoogtepunten te ontdekken.

11. Neem een fossiel mee naar huis of juist niet?

Het resultaat van een dagje fossielen zoeken.
Dana & Ron
Het klinkt erg tegenstrijdig; fossielen meenemen van een Werelderfgoed van UNESCO. Maar het mag, en met een reden. Alle gevonden fossielen liggen op het strand. En zijn dus blootgesteld aan de elementen. De gedachte is dat de zee anders alle fossielen verzwelgt of de golfslag alles zo polijst dat elk detail weg is. Er is één uitzondering. Mocht je in de kliffen iets vinden, dan moet je officieel toestemming vragen aan de eigenaar van de grond. Die beslist dan wat er gebeurt. Paleontologen bestuderen het dier uitvoerig.

In het verleden zijn hier nieuwe dinosaurussoorten gevonden die de vinder mocht houden. Al vraagt het Natural History Museum in Londen wel of ze het fossiel mogen lenen. Voor langere tijd... En bang dat er hier binnenkort geen fossielen meer worden gevonden hoef je niet te zijn. Volgens wetenschappers liggen er nog tientallen kilometers land inwaarts fossielen.

Deel

Meer over deze droomplek

Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek zelf naar fossielen. Wandel langs de complete Jurassic Coast. Zie de bijzondere natuurlijke boog van Durdle Door.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.