Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Doen!

De Jurassic Coast is een ideaal gebied om zelf te ontdekken. Hierbij tips om de bezienswaardigheden en hoogtepunten te ontdekken.

4. Ontmoet paleontologe Marry Anning

Een Ichthyosaurus (Grieks voor vis-hagedis).
DorsetForYou
Marry Anning zette twee eeuwen geleden paleontologie als wetenschap op de kaart. Zij hielp de wetenschap aan theorieën dat in Engeland ooit massaal dinosaurussen rondliepen en zwommen. In een totaal ander klimaat. Wat voor veel ophef zorgde. Marry staat inmiddels te boek als één van de belangrijkste paleontologen in de wereld.

Anning werd in 1799 geboren in Lyme Regis. Haar ouders hadden een winkel en verkochten vis en souvenirs, waaronder talloze fossielen die ze op het strand vonden. Toen haar vader overleed nam zij de winkel over en raakte meer en meer geïnteresseerd in de fossielen die hier voor het oprapen lagen. Wat opviel was dat ze de bijzondere fossielen uiterst nauwkeurig uitgroef en beschreef.

Het kleine, lokale museum in Lyme Regis heeft veel van haar vondsten. Waaronder een kopie van een complete Ichthyosaurus (een prehistorisch zeereptiel) die zij in 1811 vond. Het origineel is te vinden in Londen's Natural History Museum. En wat wereldnieuws was. Kort daarna vond ze ook nog een Pterodactyl, een vliegende dinosaurus. En de naam Jurassic Coast was geboren. In het museum krijg je een goed beeld van haar wereld, toen fossielen eigenlijk nog niet bestonden. Het museum is een ode aan haar werkzaamheden en vooral haar doorzettingsvermogen. En het is leuk om even rond te struinen.

Deel

Meer over deze droomplek

Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek zelf naar fossielen. Wandel langs de complete Jurassic Coast. Zie de bijzondere natuurlijke boog van Durdle Door.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.