Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Doen!

De Jurassic Coast is een ideaal gebied om zelf te ontdekken. Hierbij tips om de bezienswaardigheden en hoogtepunten te ontdekken.

2. Wandel langs de complete Jurassic Coast

Wandelen langs de Jurrasic Coast.
Corno van den Berg
De route langs de complete Jurassic Coast is 155 kilometer lang en zeer geschikt om te wandelen. Je start bij Orcombe Point bij Exmouth in East Devon en loopt naar Old Harry Rocks bij Swanage in East Dorset, of andersom natuurlijk. Je komt genoeg dorpjes tegen om te overnachten en om boodschappen te doen.

Het is tijdens het wandelen moeilijk voor te stellen, maar het klimaat in de Jurrasic Coast was ooit vergelijkbaar met dat van de Bahama's in de Caraïben. Of minimaal met Zuid-Spanje. Nu staat het bekend als het zuidwesten van Engeland. Waar ooit dinosaurussen leefden, zowel op het land als in de zee.

Wie het pad bewandelt zal beseffen dat de ruige kustlijn tot de mooiste landschappen van Europa behoort. Mede daarom is het tot Werelderfgoed door Unesco uitgeroepen. Het pad is onderdeel van de langere South West Coast Path National Trail, dat meer dan 1000 km lang is en langs de zuidkust van Engeland loopt.

Deel

Meer over deze droomplek

Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Jurassic Coast - Fossielen, kliffen en ruige kusten

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek zelf naar fossielen. Wandel langs de complete Jurassic Coast. Zie de bijzondere natuurlijke boog van Durdle Door.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.