Londen - Typisch Engels, toch werelds

Publiekstrekkers

Londen herbergt veel kenmerkende gebouwen. Zoals Westminster Abbey, Tower Bridge, Buckingham Palace, maar het telt ook diverse beroemde musea.

23. All Hallows by the Tower

De oudste kerk van Londen, de All Hallows by the Tower.
James Stringer

All Hallows by the Tower is relatief onbekend, maar het is wel de oudste bestaande kerk van Londen. De kerk is ook bekend als All Hallows Church. Het gebouw staat aan de Byward Street en je kijkt uit op de Tower of London. In 675 werd dit een kloosterkerk voor de Saksische abdij van Barking, wat tegenwoordig een wijk in Londen is.

Zoals bij veel kerken werd het in de daaropvolgende eeuwen verschillende malen gerenoveerd en uitgebreid, met name tussen de 11de eeuw en 15de eeuw. Overigens resteert van het oorspronkelijke bouwwerk nog een deurpost, die voorzichtig wordt bewaard. All Hallows had ook een lugubere functie. Diverse hooggeplaatste personen werden op het schavot bij de Tower of London gedood. Zij kregen vaak een (tijdelijk) plekje in de kerk. Zoals bisschop John Fisher  (1535), humanist Sir Thomas More (1535) en aartsbisschop William Laud (1645).

Deel

Meer over deze droomplek

Londen - Typisch Engels, toch werelds

Londen - Typisch Engels, toch werelds

Ontdek de 37 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Treed in de voetsporen van Jack the Ripper. Wandel langs de Theems. Duik in het British Museum. En drink een 'pint'.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.