Stonehenge en Avebury - De raadselen uit de Steentijd

Gaan!

Beste tijd:
Zowel Stonehenge als Avebury zijn het gehele jaar goed te bezoeken. En je moet eigenlijk wel wat dagen de tijd hebben in de regio, want het kan hier behoorlijk regenen. Op elk moment van het jaar.

De zonnewende is extreem populair en zorgt voor duizenden mensen. Wat tot drukte op de wegen leidt, overvolle campings en volgeboekte hotels tot ver in de regio. Hou daar rekening mee, mocht je dat willen bezoeken.


Let op!
Stonehenge kan ontzettend druk zijn. Denk aan honderden toeristen tegelijk rond de stenen. Allemaal groepen uit alle uithoeken van de wereld. Waardoor het erg rumoerig is en foto's maken niet eenvoudig is. Vermijd daarom schoolvakanties, alsook de weekenden.

En ga vroeg in de ochtend, dan ben je de meeste bussen en dus toeristen voor. Avebury is veel minder druk, al is het slim om ook hier de drukke vakanties en weekenden te voorkomen.


Hoe kom ik er?
Stonehenge en Avebury zijn vanuit Nederland eenvoudig te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar Londen of naar Southampton vliegen en vandaar een auto huren. Met de trein kun je eerst naar Londen bijvoorbeeld, maar dan wordt het lastiger. Al kun je vanuit Londen bijvoorbeeld ook dagtours boeken, maar dan heb je weinig vrijheid.  

Verder lezen:

Stonehenge en Avebury op de kaart

Meer over deze droomplek

Stonehenge en Avebury - De raadselen uit de Steentijd

Stonehenge en Avebury - De raadselen uit de Steentijd

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zon ondergaan bij Stonehenge. Wandel door de immense cirkel van Avebury. Slaap bij het Werelderfgoed.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.