Fins Lapland - Speeltuin in winter en zomer

Gaan!

Beste tijd:
Fins Lapland kent feitelijk twee hoofdseizoenen; de winter en zomer. De winter is vooral goed maart (alsook februari) en een beetje nog in april voor het noorderlicht en allerlei sneeuwactiviteiten.

Het voorjaar en de zomer is ideaal om te wandelen, fietsen, raften, alsook te vissen. Ook om dieren te zien is dit de beste tijd.


Let op:
Het kan hier in de winter fors koud worden, zorg dus dat je goede kleding bij je hebt. Bij veel excursies, zoals de sledehonden of sneeuwscootersafari, krijg je speciale thermokleding.

Daarnaast zijn de dagen in de winter opvallend kort. December en januari zijn hierdoor moeilijke maanden om te reizen. In februari heb je in totaal zo’n acht á negen uur daglicht, terwijl het in juni en juli niet eens donker wordt.

Vanaf juni heb je kans op muggen en behoorlijk wat. Overal kun je spray kopen tegen deze lastige dieren, al zijn er ook speciale hoeden met netten voor je gezicht te huur. Wat er raar uit ziet, maar erg effectief is.


Hoe kom ik er?
De hoofdstad van Lapland is Rovaniemi. Het ligt op 2.500 kilometer van Utrecht. In ongeveer drie uur vliegen ben je er bij een directe vlucht, al kun je ook via een tussenstop in Helsinki reizen. Je kunt ook vliegen op Kuusamo, op de grens met Rusland.

Verder lezen:

Fins Lapland op de kaart

Meer over deze droomplek

Fins Lapland - Speeltuin in winter en zomer

Fins Lapland - Speeltuin in winter en zomer

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Winter: Zie de bomen doorbuigen door de sneeuw. Rij op een hondenslee en sneeuwscooter. Ontdek het Noorderlicht. Zomer: Ontmoet de Sami en wandel in 24 uur daglicht.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.