Finse meren - Water, wildernis en wilde dieren

Gaan!

Beste tijd
Voorjaar en zomer
De beste maanden om te wandelen en kajakken zijn het voorjaar en de zomer. Dan zijn de dagen extra lang. In het voorjaar (tot eind juni) laten de vele wilde bloemen zich zien.

Vanaf mei tot en met september heb je een grote kans bruine beren en wolven te spotten op de speciale excursies.

Winter
In de winter verandert het landschap compleet: sneeuw en ijs geven de meren een koude tint, maar dit is wel puur natuur. Ideaal voor wie wil ijsvissen, schaatsen of op een sneeuwscooter wil rijden.


Let op!
Het behoeft eigenlijk geen uitleg, maar je kunt met zoveel meren om je heen opmerkelijk snel verdwalen. Vertel dus altijd aan anderen waar je naar toe gaat en hoe. Hou er rekening mee dat in sommige rustige gebieden hulp niet echt snel voorhanden is.

In de zomer kun je hier veel muskieten (zowel groot als opvallend klein) tegen komen. Naast muggenmelk (met DEET) is het zinvol bij wandelingen een lange broek en lange mouwen aan trekken. Zeker in de avond. De diverse soorten muskieten dragen overigens geen ziektes bij zich.


Hoe kom ik er?
Vanuit de Finse hoofdstad Helsinki begint het lange lint van meren op iets meer dan een uur rijden. Saimaa, dat als hart van het merengebied wordt gezien, ligt op ruim twee uur rijden. Kajaani ligt in het noordelijke deel van dit gebied en is ook via een binnenlandse vlucht bereikbaar.

Vanuit Nederland zijn diverse directe vluchten naar Helsinki te boeken. Vandaar is het eenvoudig een auto te huren of de bus te pakken naar diverse steden in het gebied.

Finse meren op de kaart

Meer over deze droomplek

Finse meren - Water, wildernis en wilde dieren

Finse meren - Water, wildernis en wilde dieren

Ontdek de 20 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kano over duizenden meren. Kampeer in absolute wildernis. Of breng een nacht door met bruine beren en wolven.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.