Gorges du Verdon - Grand Canyon van Europa

Gaan!

Beste tijd:
In de zomer (juli en augustus) is het hier erg druk. En warm. De temperatuur van het water is bijna altijd gelijk (koud), dus dat maakt voor de watersport weinig uit. Behalve in het meer waar de Verdon in stroomt, deze warmt aan de oppervlakte op.

In het voorjaar ligt er mogelijk nog sneeuw op de bergtoppen. En in juni zijn er veel bloemen te vinden (waaronder orchideeën).


Let op!
Gorges du Verdon is erg ruig. Jaarlijks raken enkele bergwandelaars zoek in het gebied. Wat tot grote reddingsacties leidt. Laat altijd aan iemand anders weten waar je naar toe gaat en meld je als je er bent.

Hoe kom ik er?
De luchthaven van Marseille ligt relatief dichtbij en is via directe vluchten vanuit Nederland te bereiken. Op de luchthaven van Marseille kun je ook eenvoudig een auto huren.


Ook Nice ligt op een redelijke afstand, op zo'n 150 kilometer.  

Het gebied is het makkelijkst via de A51 van Grenoble naar Marseille te bereiken. Borden geven de juiste afrit aan. Alle uitzichtpunten zijn goed aangegeven.

Gorges du Verdon op de kaart

Meer over deze droomplek

Gorges du Verdon - Grand Canyon van Europa

Gorges du Verdon - Grand Canyon van Europa

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de Sentier of de Imbut. Kajak op kristalblauw water. Tuur de diepe kloof in. Zoek fossiele zeekoeien en speur naar gieren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.