Gorges du Verdon - Grand Canyon van Europa

Mijn hoogtepunten

De tocht met de auto rondom de kloof is één van de mooiste van Europa.

Ik ga vroeg in de ochtend op pad om het zonlicht over de bergen te zien komen. Het landschap verandert per bocht.

De wandeling over 'Sentier Martel' is erg druk. Ik kies voor de 'Sentier de L'Imbut', een stevige klimpartij naar een plek waar het wilde water verdwijnt tussen door erosie op pilaren lijkende rotsen. Onderweg kruis ik vier gemzen die naar beneden komen om uit de rivier te drinken. Dat had ik niet verwacht in dit drukke deel van het gebied.

In een kano peddel ik op mijn gemak tegen de stroom in bij Moustiers St. Marie. Vanaf felblauw water kijken naar de steilste hellingen van het gebied met daarachter een felblauwe lucht. Mooi om de Gorges du Verdon ook op deze manier te zien.

Als leek heb ik moeite met de Vallee des Sirènes Fossiles. De fossielen zie ik, maar de beesten niet zo. Het is eigenlijk een puzzel waarbij het geheel lastig is voor te stellen wat het ooit was. En hoe hun leefgebied er vroeger uit zag. Dat dit vroeger een zee was en dat de botten en schedels vroeger tot zeekoeien behoorden. Wel intrigerend, maar ik mis eigenlijk een gids.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Gorges du Verdon - Grand Canyon van Europa

Gorges du Verdon - Grand Canyon van Europa

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel de Sentier of de Imbut. Kajak op kristalblauw water. Tuur de diepe kloof in. Zoek fossiele zeekoeien en speur naar gieren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.