Mont Blanc - Hoogste berg van West-Europa

Mijn hoogtepunten

Dit is dé plek om lekker actief buiten te zijn. In een uniek decor.

Skydiven had ik wel gedaan, een bunjeejump ook. Maar parapente zou het ultieme ‘vogelgevoel’ geven. En dat wil ik wel, zeker hier in dit decor. Dus ren ik van een berg af met een gids en pikt de wind me op, keer op keer. Met name boven een steile rots. Gemzen kijken me verbaasd aan, wat een belevenis.

 

Een sledehondentocht met om elke hoek een ander uitzicht. En waar geregeld de Mont Blanc in het decor tevoorschijn komt. Soms omringd door wolken, maar soms ook helemaal vrij. De hondjes hebben er geen oog voor. Zij willen alleen maar meters maken. Heerlijk.

 

Ik ga watervalijsklimmen, oftewel een bevroren waterval bedwingen. In vijf dagen leer ik hoe ik moet ‘hangen’ tegen het ijs. En dat valt nog niet mee, maar uiteindelijk ‘pak’ ik een 110 meter hoge waterval in één dag.

 

Een mountainbiketocht door de bergen gaat mis. Ik glij uit over wat losse steentjes en ga hard onderuit. Ik moet mijn meerdere erkennen in de berg. Een paar schaafwonden vormen een aandenken. Weer een lesje geleerd, hier valt niet mee te spotten.  

 

Cani-rondo, ik had geen idee wat het was. En in plaats van een slee wordt de hond ditmaal voor mij gebonden. En moet ik meteen tegengas geven, anders gaat de hond er met mij vandoor. Daarom gaan we eerst bergop, wat een bijzondere ervaring is. Als het dier wat moeier wordt, loopt het tempo iets terug. En kan ik pas echt genieten van zijn gezelschap en het bijzondere landschap.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Mont Blanc: een Droomplek.

De Mont Blanc ligt op de grens van Frankrijk, Italië en Zwitserland. De 4.810 meter hoge berg en zijn omgeving vormen een speeltuin voor actieve sporters. In de winter kun je hier goed wintersporten. In alle andere seizoenen is het vooral een wandel- en fietsparadijs.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. Het uitzicht op de berg is bijzonder. Zeker bij zonsopgang en zonsondergang.
  2. Vanuit de lucht is perfect om de berg vanuit een bijzonder perspectief te zien.
  3. De omliggende bergen en heuvels zijn een paradijs om actief te ontdekken.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Mont Blanc - Hoogste berg van West-Europa

Mont Blanc - Hoogste berg van West-Europa

Ontdek de 17 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Natuurlijk kun je de Mont Blanc beklimmen. Maar dit gebied biedt veel meer voor de actieve sporter. Zoals parapente, mountainbiking en wandelen.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.