Parijs - Wereldstad van kunst en romantiek

Publiekstrekkers

Monumenten als de Sacré-Coeur en de Notre-Dame, maar ook musea als Louvre, Rodin en Picasso. Maar Parijs heeft meer, veel meer dat het bekijken waard is.

13. Musée D'Orsay

Het interieur van het Musée D'Orsay.
Joe Shlabotnik

Het Musée D’Orsay is minder beroemd dan het Louvre, maar is toch een museum van wereldformaat. De meeste schilderwerken geven een goed beeld van de westerse kunst tussen 1848 en 1914, waarbij het accent op 19e-eeuwse Franse kunst ligt. Al zijn hier ook twee wereldberoemde zelfportretten van Vincent van Gogh te vinden. Het museum bezit daarnaast een vermaarde verzameling impressionistische werken.

Het museum werd in 1986 geopend in het voormalige treinstation Gare d'Orsay, waar veel hoofdlijntreinen uit het zuiden van Frankrijk eindigden. Om het museum meteen cachet te geven werden kunstwerken uit het Louvre, het opgeheven Musée du Jeu de Paume (nu Galerie nationale du Jeu de Paume) en het Musée National d'Art Moderne in het Centre Georges Pompidou naar het museum gebracht. Andere bekende schilders waarvan hier werken te zien zijn; Claude Monet, Renoir, Edgar Degas, Alfred Sisley, Georges Seurat, Paul Gauguin, Paul Cezanne en Henri Rousseau.

Deel

Meer over deze droomplek

Parijs - Wereldstad van kunst en romantiek

Parijs - Wereldstad van kunst en romantiek

Ontdek de 30 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zonsondergang op de Notre-Dame. Ontmoet de 'goblins'. Dool door het Parijse riool. En shop op de Champs Elysées.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.