Parijs - Wereldstad van kunst en romantiek

Publiekstrekkers

Monumenten als de Sacré-Coeur en de Notre-Dame, maar ook musea als Louvre, Rodin en Picasso. Maar Parijs heeft meer, veel meer dat het bekijken waard is.

19. Saint-Germain-des-Prés (of Sint-Germanun-van-de-Weidenkerk)

lokaal:
De oudste kerk van Parijs, de Saint-Germain-des-Prés.
Clio20

Saint-Germain-des-Prés is de oudste kerk in Parijs. De kerk is één van de weinigen in de Romaanse bouwkunst in Parijs. De eerste kerk werd gebouwd in 542, maar de Noormannen verwoestten het bouwwerk maar liefst vier keer. Telkens werd de kerk weer opgebouwd volgens de originele tekeningen. Wel werd er vaak een stuk bijgebouwd, waaronder het portaal in 1607. In deze kerk liggen een aantal bekende mensen begraven, waaronder de Franse filosoof René Descartes (in het rechterdeel) en de Poolse koning Jan Casimir (in het linkerdeel). De kerk is vernoemd naar Sint Germanus, een heilige aartsbisschop uit Parijs.

Omdat de kerk oorspronkelijk buiten Parijs lag kreeg het de toevoeging ´van de weiden´. Ook de omliggende stadswijk en de beroemde Boulevard St. Germain zijn naar hem vernoemd. Tegenwoordig is de wijk vooral een plek voor kunstenaars en wordt de wijk geroemd als rustieke plek om te shoppen en gezellig te eten en drinken.

Deel

Meer over deze droomplek

Parijs - Wereldstad van kunst en romantiek

Parijs - Wereldstad van kunst en romantiek

Ontdek de 30 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zonsondergang op de Notre-Dame. Ontmoet de 'goblins'. Dool door het Parijse riool. En shop op de Champs Elysées.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.